skip to Main Content
Effectief Vliegen Vangen

Effectief vliegen vangen

Stop vervelend gezoem in de huiskamer

In bepaalde periodes van het jaar kunt u veel last hebben van gezoem langs uw oren. Een vliegenplaag kan moeilijk weg te halen zijn. Gelukkig weten wij verschillende effectieve manieren om vliegen te vangen. In dit blog geven wij u twee handige tips hoe u zelf een vliegenval kan maken, zodat u voor eens en voor altijd af bent van het vervelende gezoem.

Het gevaar van de huisvlieg

Vliegenplagen komen het meest voor in de zomer, wanneer de temperaturen stijgen. De vliegen gaan dan op zoek naar voedselresten. De huisvlieg is niet kieskeurig en eet zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Een vliegenplaag is niet alleen vervelend, maar het is ook gevaarlijk. De vliegen nemen met hun pootjes en speeksel verschillende ziektes, parasieten en bacteriën mee en zetten dit af op uw eten en drinken.

Simpele vliegenvallen

Maak uw eigen vliegenval met plakstrip. Gebruik een beetje honing, water en suiker in gelijke delen. Verwarm deze ingrediënten in een pannetje totdat het een dikke stroop wordt. Haal een stuk papier door het mengsel en hang het op door middel van een stukje touw. De vliegen komen er graag op af, maar blijven plakken. Een tweede val maakt u met een suikerpotje. Pak een potje en doe hier siroop in. Het siroop maakt u door water met suiker te mengen en te verwarmen. Doe het deksel op het potje en maak hier een paar gaten in. De vlieg kan naar binnen, maar komt niet meer naar buiten.

De professionele vliegenvanger

Heeft u de doe-het-zelf vliegenvallen gemaakt en blijft u alsnog last houden van vliegen? Dan is het beter om een professionele vliegenbestrijding te laten doen! Zo weet u zeker dat u echt van uw vliegenplaag afkomt. Let er dan wel op dat u voortaan alle etensresten goed afdekt, zodat u geen nieuwe vliegen aantrekt. Heeft u andere doe-het-zelf vallen gemaakt en werken deze goed? Laat uw tips dan hier achter!

Back To Top