skip to Main Content
Hoe Herkent En Voorkomt U Houtworm?

Hoe herkent en voorkomt u houtworm?

Houtworm is geen pretje

Waarschijnlijk schrikt u behoorlijk wanneer u houtworm aantreft in uw pand. Het beste laat u deze houtwormen snel bestrijden door een professional. Deze nare plaagdieren richten veel schade aan en dat kan flink in de kosten gaan lopen. Hoe weet u of u last heeft van houtworm? En hoe voorkomt u dat deze vervelende beestjes uw pand binnendringen? Lees er alles over in dit blog!

Houtworm herkennen

Weet u hoe u houtworm herkent? U ziet het aan de kleine gaatjes in een houten oppervlak. Deze gaatjes worden niet gemaakt door de houtwormkever maar door de larve van deze kever. De kever legt namelijk eitjes in het hout waar de larven uitkomen en deze eten zich vervolgens een weg door het hout. Het duurt tussen de drie en vijf jaar voor de larven volgroeid zijn en zich ontpoppen tot houtwormkevers. Dan kruipen ze door het hout en zo ontstaan de kleine gaatjes die u ziet.

Houtworm voorkomen

Tegenwoordig zijn er heel veel methoden om houtworm te voorkomen. Wij vertellen u graag hoe u dit doet.

  • Houtworm houdt niet van behandeld hout. Bescherm de houten constructies in uw woning tegen houtworm en rotte plekken door deze te behandelen met een geschikt product.
  • Laat uw woning preventief behandelen door een professional. Deze heeft de juiste materialen en vergunningen om te voorkomen dat u last krijgt van houtworm.
  • Houtworm kan geen temperaturen verdragen van boven de 55 graden. Kleinere aangetaste voorwerpen reinigt u van houtworm door deze in een oven te verwarmen. Verhit het hout niet te snel, anders gaat het barsten.
  • Hout en takken met kleine gaatjes er in die u buiten heeft gevonden kunt u beter niet mee naar huis nemen.

Heeft u toch last van houtworm? Laat deze dan snel bestrijden door een betrouwbare professional. Kijk eens op internet voor een vakkundige plaagdieren bestrijder bij u in de buurt.

Back To Top