skip to Main Content
Door De Klimaatverandering Meer Last Van Houtwormen

Door de klimaatverandering meer last van houtwormen

Meer houtworm door klimaatverandering

We worden ons allemaal steeds meer bewust van de negatieve gevolgen van de opwarming van de aarde. Er worden tegenwoordig wereldwijde protesten gehouden om de politiek wakker te schudden. Gevolgen van de klimaatverandering zijn onder andere het smelten van de ijskappen, hitte- en koudegolven en extreme droogte. Maar wist je dat we ook te maken krijgen met meer houtworm door klimaatverandering? Ook in huis heb je daarom steeds meer kans op overlast van deze vervelende beestjes. Gelukkig is er altijd wel een specialist in de buurt die houtworm kan bestrijden, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. In dit blog vertellen we meer over hoe het komt dat we meer houtworm zullen zien door klimaatverandering.

Wat zijn houtwormen?

Houtworm is een verzamelnaam voor verschillende soorten kleine dieren die zich voeden aan hout. In de meeste gevallen doen ze dit met dood hout, waardoor ze ook regelmatig in huis voorkomen, bijvoorbeeld omdat ze snoepen van planken of meubilair. Je kunt dus veel last krijgen van deze beestjes. Om houtworm te bestrijden is het inschakelen van een specialist nodig. Het zijn de larven van verschillende kevers die aan het hout knagen. Dit kunnen ze wel tien jaar lang doen voordat ze ontpoppen. Vervolgens leggen de vrouwtjes gewoon weer hun eieren in het hout, waardoor je er last van zult blijven houden.

Houtwormen in dode bomen

Er zijn twee belangrijke redenen waarom we te maken krijgen met meer houtworm door klimaatverandering. De eerste reden is dat de houtworm in het wild niet kan overleven bij koude temperaturen. Natuurlijk zorgt klimaatverandering voor opwarming van de aarde, wat niet alleen betekent dat koude gebieden zoals de noordpool warmer worden, maar ook dat de zomers over het algemeen langer duren en heter zijn. De houtworm zal dus langer kunnen overleven in deze tijden. Ook in gebieden waar het beestje voorheen niet kon overleven komt het nu voor. De tweede reden waarom we meer houtworm krijgen door klimaatverandering is de droogte die de opwarming als resultaat heeft. De houtworm eet namelijk het dode hout dat door deze droogte ontstaat.

Houtworm bestrijden

Heb jij al last van houtworm in je woning of bedrijfspand? Dat is natuurlijk heel vervelend, want het kan je mooie meubels ruïneren. Gelukkig is er altijd wel een specialist in de buurt die de houtworm kan bestrijden. Ga online eens op zoek naar een gecertificeerde specialist die je kan helpen door de houtworm te bestrijden. Deze kunnen je ook helpen door het nemen van preventieve maatregelen, aangezien we alleen maar meer houtworm door de klimaatverandering zullen zien. Met de hulp van een specialist ben je in een mum van tijd van je probleem verlost!

Back To Top