skip to Main Content
Knaagdieren Zelfstandig Bestrijden

Knaagdieren zelfstandig bestrijden

Hoe kan ik zelfstandig knaagdieren bestrijden

Muizen bestrijden

Knaagdieren zijn een van de grootste ongedierte problemen in Nederland. Dit komt omdat ze veel kapot kunnen maken met hun sterke gebit en voor veel overlast kunnen zorgen. De meeste knaagdieren zijn pas actief wanneer het donker wordt en u pas gaat slapen. Dit kan het moeilijk maken om er achter te komen met welke knaagdieren u te maken heeft. Toch zijn er genoeg manieren om ze zelfstandig te verdelgen.

Zelfstandig muizen verdelgen met een muizenval

Als u last heeft van knaagdieren is het eerste wat u kunt proberen een muizenval. Deze optie is een goedkoop alternatief voor dure ongediertebestrijding bedrijven. Er zijn verschillende muizenvallen van verschillende soorten kwaliteit een simpele muizenval is al te kopen vanaf € 1,95 deze muizenval werkt echter niet altijd. Als u een betere muizenval wilt hebben met een hogere pakkans dan is een draadkist muizenval wellicht iets voor u. Draadkist muizenvallen zijn er in verschillende uitvoeringen er zijn draadkist muizenvallen met 1 of twee ingangen deze muizenvallen zijn al te koop vanaf € 6,95.

Zelfstandig ratten verdelgen?

Ratten bestrijden

Heb je een rattenplaag dan zijn rattenvallen niet de oplossing ratten zijn groepsdieren die in die grote aantallen voorkomen. Dus heb je veel ratten en is er sprake van een rattenplaag dan is vergif de enige oplossing. Rattengif is verkrijgbaar in korrels en blokken je mag deze alleen in ratten dozen gebruiken of andere plekken waar alleen ratten kunnen komen. Het werkt op de volgende manier je zoekt uit waar de looproutes en de voedselvoorzieningen van de ratten zijn en daar leg je het aas neer. Kijk bij het plaatsen van het aas of er geen andere plekken zijn waar ratten hun voedsel vandaan kunnen halen. Als er een andere voedselvoorraad voor de ratten is bestaat de kans dat ze niet op het aas afkomen. De ratten gaan niet gelijk dood van het vergif. Het gif zorgt ervoor dat de ratten inwendige bloedingen krijgen dit komt omdat het bloed van de rat niet meer normaal kan stollen. Doordat het bloed niet naar de hersenen van de rat stroomt voelt de rat geen stress.

Back To Top