skip to Main Content
Maden Zelfstandig Bestrijden & Voorkomen

Maden zelfstandig bestrijden & voorkomen

Waar zitten maden het liefst?

Maden bestrijden

Maden of larven zijn de eerste levensvorm van vliegen. Maden ontstaan uit vliegeneitjes, de moedervlieg legt de eitjes het liefst in een vochtige warme omgeving. Een vuilnisbak heeft in de meeste gevallen de perfecte omstandigheden voor een moedervlieg om de eitjes neer te leggen. Nadat de maden zijn uitgekomen kunnen ze erg snel groeien, vooral in een vuilnisbak omdat ze daar veel voedsel kunnen vinden. Hierna veranderen de maden in een pop met warm weer kunnen ze binnen 3 dagen al in een vlieg veranderen.

Zelfstandig maden bestrijden

Gooi zout over de larven heen. Maden kunnen net als slakken slecht tegen zout. Dit is niet diervriendelijk om te doen maar als er echt geen andere opties meer zijn kan zout uw probleem waarschijnlijk oplossen. Spuit lavendel luchtverfrisser over de maden heen. larven hebben een hekel aan lavendel en het schijnt als je met een lavendel luchtverfrisser over de maden heen spuit dat ze het niet zouden overleven. Ook kunt u proberen kokend water over de maden te gooien zorg dan alleen wel dat u echt het water op de larven gooit zodat ze dood gaan. Hier zit echter wel een nadeel aan, je maakt de ruimte met water weer vochtig en vochtigheid met warmte is de perfecte levensomstandigheid voor maden dus kijk hiermee uit. Als dit allemaal niet heeft gewerkt kunt u uw container het beste schoonmaken met chloor. Dit zal alles wat in de ruimte heeft geleefd doodmaken. Spuit het chloor later wel goed weg want chloor is niet goed voor het milieu.

Hoe voorkom je maden in je afvalbak?

Larven verdelgen

Zet de container altijd op een schaduwrijke plek. Dit zorgt ervoor dat de container niet warm wordt en daar houden larven niet van. Leg een tak klimop in je vuilnisbak klimop in giftig voor larven en ze zullen dit vermijden. Ook kan je lavendel takjes in de vuilnisbak leggen dit is eveneens giftig voor larven en ze zullen dit proberen te vermijden. Verpak je etensresten in een zak en  zorg ervoor dat je je zak dicht knoopt. Natuurlijk wel biologische zakjes gebruiken als het gaat om het groene afval.

Back To Top