skip to Main Content
Rattenbestrijding

Rattenbestrijding

Rattenbestrijding Veenendaal

Ratten komen helaas veel voor en ze veroorzaken veel overlast. Daarnaast verspreiden ze ziektes en beschadigen ze je huis of gebouw. Zoals met bijna alles is het ook met ratten zo dat voorkomen beter is dan bestrijden. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen om overlast van ratten in jouw huis of gebouw in Veenendaal te voorkomen of verhelpen. Lees snel verder.

Oorzaak overlast ratten

Ratten komen op warmte en voedsel af. Hierdoor komen bruine en zwarte ratten (steeds vaker) voor in riolen, kruipruimtes en parken. Om te voorkomen dat ze je huis of gebouw binnenkomen en op voedselresten afkomen, kun je enkele maatregelen nemen.

Afsluitingen

Zorg ervoor dat luchtgaten, spleten en keldertoegangen afgesloten zijn. Zorg er hierbij wel voor dat er voldoende ventilatie plaatsvindt in de ruimte in kwestie.

Afval

Zorg ervoor dat je weinig tot geen eten rond laat slingeren, hier zijn ratten namelijk dol op. Voorkom ook vuilniszakken die lang blijven liggen in en rondom je huis of gebouw en voorkom verdere afvalbergen rondom je huis.

Voedsel

Bewaar je voedsel zoveel mogelijk in afsluitbare bakjes. Dit geldt ook voor eten in je garage, kelder of berging én eventuele dierenvoeding. Zorg er ook in de zomer voor dat fruit dat op de grond is gevallen meteen en goed wordt opgeruimd.

Nestelmogelijkheden

Voorkom zoveel mogelijk nestelmogelijkheden als je bijvoorbeeld snoeiafval ergens opslaat of haardhout. Hier nestelen ratten namelijk bijzonder graag in.

Ratten bestrijden

Heb je in Veenendaal, ondanks alles, toch overlast van ratten? Omdat er maar weinig is wat je zelf mag doen tegen ratten, kun je dan het beste voor professionele rattenbestrijding gaan. Een professional weet de vallen op de juiste manier te plaatsen, zodat de dieren niet onnodig lijden. Omdat ratten vaak op meerdere plekken zitten, is het aan te raden met je buren te overleggen wat het beste is. Bekijk ook of jouw gemeente uitgebreide KAD-service overeenkomst heeft. In dat geval is de bestrijding namelijk ook nog eens vaak gratis.

Meer informatie over rattenbestrijding en andere ongediertebestrijding? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Back To Top