skip to Main Content
Waar Verstoppen Zilvervisjes Zich?

Waar verstoppen zilvervisjes zich?

Een plaag in huis: zilvervisjes

Misschien heeft u ze al wel eens in huis gehad: zilvervisjes. Deze kleine, zilverkleurige insecten verstoppen zich graag in onze huizen, zeker wanneer daarbinnen ruimtes zijn met een warm en vochtig klimaat. Lees in dit blog meer over waar deze vervelende, maar gelukkig onschadelijke, insecten vandaan komen en wat u tegen zilvervisjes in huis kunt doen.

Waar komen zilvervisjes vandaan?

Zilvervisjes zijn kleine insecten die overal vandaan kunnen komen. Ze komen onze huizen binnen door naden en kieren, of liften mee op spullen die we naar binnen halen, zoals dozen, tassen, meubels en meer. Doordat ze zich verstoppen en zich daarna razendsnel voortplanten kunt u al gauw te maken hebben met een ware plaag. Deze insecten houden van een warme en vochtige omgeving. Zilvervisjes voelen zich algauw thuis in huizen waar een warm klimaat heerst met een relatief hoge luchtvochtigheid.

De ideale omgeving voor zilvervisjes

Zoals al eerder beschreven, is de ideale omgeving van zilvervisjes een warme en vochtige ruimte waarin ze zich kunnen verstoppen. Vooral in de zomer, wanneer de luchtvochtigheid hoog is en de warmte lang blijft hangen, gedijen deze beestjes goed in minder goed geventileerde ruimtes zoals zolders, voorraadkasten en kelders, waar ze zich voeden met papier en zetmeelrijke voedingsmiddelen. U vindt zilvervisjes vaak op de volgende plaatsen terug in huis:

  • Aanrecht- en keukenkastjes
  • Onder vloerbedekking en plinten
  • Achter behang en kasten
  • In de badkamer
  • Tussen boeken en papieren

Zijn zilvervisjes schadelijk?

Zilvervisjes in huis zijn een vervelend fenomeen, maar gelukkig niet schadelijk voor mensen. Ze kunnen ons niet bijten of ziektes overdragen, maar helaas wel spullen en voedingsmiddelen aantasten. Er zijn gelukkig diverse methodes om zilvervisjes uit uw huis te verbannen.

Bestrijd ongedierte in huis

Neemt u zilvervisjes of ander ongedierte waar in uw huis, dan is het belangrijk dat u deze zo snel mogelijk bestrijdt. Ga per soort na wat de best passende methode is, en welke middelen het beste werken voor de betreffende ruimtes. Komt u maar niet van de zilvervisjes af, of dreigt de plaag uit de hand te lopen? Aarzel dan niet en schakel direct een ongediertebestrijder voor zilvervisjes in. Deze beschikt over de juiste kennis en middelen om ook uw huis weer vrij te maken van ongedierte, en uw ongemak te laten verdwijnen.

Heeft u ook weleens last gehad van zilvervisjes in huis, en wilt u tips delen om deze te herkennen en te bestrijden? Stuur ons dan een bericht met uw boodschap via ons contactformulier

Back To Top