skip to Main Content
Zelfstandig Wespen Bestrijden

Zelfstandig wespen bestrijden

Bericht Series: Zelfstandig wespen bestrijden
  • 1.Zelfstandig wespen bestrijden

Hoe kan ik zelfstandig wespen bestrijden?

zelf wespen bestrijden

U kunt zelfstandig uw wespen bestrijden er zijn namelijk genoeg wesp bestrijdingsmiddelen op de markt voor particulieren. Een wespennest kan erg vervelend zijn en bij veel mensen levert dit de nodige irritaties op. Daarom hebben wij een what-to-do list gemaakt voor hoe u zelf uw wespennest kan bestrijden. Een goed bestrijdingsmiddel om wespen te verdelgen is wespenpoeder. Wespenpoeder moet aangebracht worden bij de ingang van het wespennest. Doordat de wespen in en uit hun nest vliegen wordt het poeder verder verspreid en sterven de wespen. Het beste tijdstip om de wespen te bestrijden is ‘s avonds laat, want overdag zitten meestal niet alle wespen in hun wespennest. Wanneer u wespenpoeder gaat gebruiken wees dan erg voorzichtig! Het beste is om het wespenpoeder laat in de avond of s’nachts te gebruiken omdat de wespen dan rustiger zijn.

Werkzame stoffen in wespenpoeder

Er zijn verschillende soorten wespenpoeder te koop met verschillende ingrediënten. In de verschillende soorten wespenpoeder zitten de volgende werkzame stoffen:

– Deltamethrin
– Permethrin
– Tehteramethrin

Welke stoffen het wespenpoeder bevat maakt niet veel uit als er genoeg wordt gebruikt en het wespennest is niet te groot zal het effectief moeten zijn.

Hoe maak ik een effectieve wespenval?

wespen val maken

Wespen bestrijden hoeft niet altijd moeilijk te zijn er zijn veel tactieken om wespen te lokken en te doden. U kunt bijvoorbeeld een oude plastic fles doormidden knippen en hier een wespenval van maken.
Wat heeft u nodig?

Een lege frisdrankfles
Een schaar of een mesje
Limonade siroop

Stap 1: Knip of snij de bovenkant van de fles open. (snij fles door de helft)
Stap 2: Schenk in de fles een laagje limonade siroop van ongeveer 3 Centimeter.
Stap 3: Zet het bovenste gedeelte van de fles met de dop naar beneden in de fles met siroop.

Gefeliciteerd u heeft nu uw eigen wespenval gemaakt. U kunt nu weer vrij buiten gaan zitten.

Back To Top